pondělí 2. června 2008

Prší a prší...





Tohle jaro je v Grenoblu skoro jako v Čechách. Už čtrnáct dní téměř nepřetržitě prší. Jediné, co je jiné, je, že je k tomu hrozné vedro. Minulý týden se zvedla Isere natolik, že vyplavila z bytů naše sousedy bydlící na opačné straně řeky a většinu klošárdů bydlících pod mosty.




V takovém počasí nemůžete udělat nic chytřejšího, než vyrazit na výlet do Chartreuse: nejvlhčího místa celé Francie. Ale stálo to za to: konečně jsem viděla z blízka....






klášter chartreuských mnichů. To jsou ti, co vyrábějí onu známou Chartreuse, žijou o samotě a v totálním tichu narušovaném pouze povykováním okolo procházejících turistů.

V neděli odpoledne byl v Grenoblu den her. Francouzi mají společenské hry rádi. V Grenoblu je tak několik obchodů, které prodávají společenské hry, a také asociace, kam si můžete jít hrát, když náhodou doma nemáte dostatek místa, kam hry uložit, nebo dostatek hráčů. Na ebay, na internetu jsem se minulý týden pokusila koupit Colons de Catane, naši oblíbenou strategii. Prodával ji tam jeden hráč z Lyonu, který má doma už 140 her a... žádné místo.

Žádné komentáře: