neděle 14. září 2008

Narozeniny a Beatricin odjezd (by Kusturica)

V Grenoblu prší. Po příšerném studeném létě, které nastalo po jarním tání a jarních deštích, které vyvolaly záplavy, přišel ten nejhnusnější možný podzim s deštěm a opět se záplavami. Kdybychom se nechystali s Hvězdopravcem na druhou polokouli, kde si to jaro i léto budeme moct zopakovat, začala bych uvažovat, komu poslat reklamaci, že takhle to tedy opravdu, ale opravdu nejde. Protože kdo tu má asi tak bydlet: a tak moji kamarádi jeden po druhém balí kufry...někdo jede do Čech, někdo do Švýcarska, jiní zase na Balkán, a jenom Marine si zvolila Skotsko, kde se, troufám si tvrdit, deště zbaví jen velmi těžko...

Dneska ráno jsme na nádraží doprovodili Beatrice. Tedy, nedoprovodili jsme jí úplně všichni, protože den před tím se odehrávala Dirty-Thirty-Party na počest Vilémových a Adamových třicátin a též tak trochu u příležitosti zapití jejich plánů se z potápějící se grenobleské lodi ztratit někam dál. Dirty-Thirty-Party tedy byla též pěkně Thirsty. Stačí se podívat na video:



Není tedy divu, že k autobusu, který měl v jedenáct ráno odvézt Beatrice do Makedonie, kam se vydala na rok dobrovolnické práce do Skopje, dorazili jen ti nejstatečnější, nebo ti, kteří nejančili až do pěti do rána u Adama doma. Jmenovitě, nejstatečnější byli Eliška, Honza a Adam, a ti věkem zmouřelí, co jančili jenom v hospodě a jenom do půl druhé, jsem byla já.

Račte si pustit muziku...a pokračujte ve čtení...

Découvrez Goran Bregović!



Odjezd byl stylový. Stylové bylo Beatricino oblečení i její zavazadla. Myslím, že kdekterý ženský časopis se pokusí ukrást následující fotky pro rubriku: "Stylově na Balkán". Kam že přesně? No přece Na Beograd! V té papírové krabici je kolo a v té plechové jsou věci. Na to se konec konců můžete sami podívat:
A protože nezbytnou rekvizitou Kusturicových filmů jsou též zvířata.....no ano, na téhle fotce se zavazadlo opět zavírá, a už se skoro může jet. Tak, dobry put, Beatrice!

Žádné komentáře: